Orgelklasse under Valdres sommersymfoni

Valdres Fagernes,Norge

For første gang arrangeres det et orgelkurs under Valdres sommersymfoni. Kurset passer for motiverte, unge organister under 19 år på høyt nivå som ønsker å utvikle seg individuelt og i samspill med andre. Kammermusikk med strykere vil være en vesentlig del av kurset i tillegg til daglige individuelle timer med noen av Norges fremste organister og pedagoger. Som del av kurset arrangeres en storslått avslutningskonsert der organistene kan skinne, både solo og i samspill med strykerne som de har jobbet og blitt kjent med under kurset.

Orgelsommerskole i Lillestrøm kirke

Lillestrøm kirke Storgata 30,Lillestrøm

Er du mellom 10 - 16 år? Lyst å bli kjent med orgelet som instrument, lære å spille på et stort pipeorgel, og bygge et lite ?Da bør du bli med på ORGELSOMMERSKOLE!Gratis for alle. Tilbud om weekendtur til Trondheim 30/8-1/9.Ta kontakt med kantor Børre VelsrudTelefon: 92 65 12 62Epost: borre.velsrud@lillestrom.kirken.no

Musica Sacra

Årets sommerkurs blir på Tjøme/Nøtterøy og i Tønsberg. Se musicasacra.no for mer informasjon.

Toppenkurset – orgel i samspill

Mosjøen Odin Benums veg 21,Mosjøen,Norge

Unge organister inviteres til et unikt kurs med fokus på samspill. Kurset samler unge musikere fra Norge og Europa til en uke med musikalske eventyr på Vefsn Folkehøgskole «Toppen» i Mosjøen, Nordland. Kurset har plass for inntil seks unge organister i alderen 13 – 25 år. Det er totalt rundt hundre deltakere på Toppenkurset, inndelt i symfoniorkester, ungdoms- og juniororkester, pianoklasse og orgelklasse. Vi søker å utvikle de unge organistenes samspillferdigheter. Det gjør vi ved å legge til rette for samspill med instrumentalister, kammerensembler eller kammerorkester.

Orgelkurs for ungdom (Norsk orgelfestival, Stavanger)

Orgelkurs for deg mellom 12-25 år. Sammen skal vi lære, utveksle kunnskap og ha det gøy sammen. Elever fra hele landet deltar på kurset, i ulike aldersgrupper og ulike nivåer. Orgelkurs for ungdom holder et eget konsertprogram under Norsk orgelfestival, hvor du får muligheten til å spille et selvvalgt repertoar, du kan spille under festivalgudstjeneste og du får oppleve store deler av det øvrige festivalprogrammet, med internasjonalt anerkjente organister og utøvere.   Les mer og meld deg på her

Medlemsmøte NFO

Årets medlemsmøte legges til Bergen og orgelklubben Ferdinands 20-årsjubileum. Sted: Johanneskirken

BIOF Ungdomskurs

Bodø

https://www.youtube.com/watch?v=zmOO4bhFGiY Det årlige ungdomskurset arrangeres samtidig med Bodø internasjonale orgelfestival (BIOF). Festivalen har som formål å bidra til rekruttering av unge til organist-/kantortjeneste samt bidra til etterutdanning og faglig utvikling for kantorer og organister. Gjennom ungdomskurset får deltakerne møte noen av landsdelens kirkemusikere som er sterke identitetsbærere. De blir kjent med en flere hundre års musikktradisjon og kirkens rike salme- og gudstjenestetradisjon. De møter og blir kjent med andre på samme alder med samme interesse og de får spille på noen av landets beste orgler. (Bodø domkirke har Norges tredje største kirkeorgel!) Det at kurset arrangeres samtidig med en festival med internasjonalt perspektiv gir ungdommene mulighet for å møte kirkemusikere, artister og studenter fra mange nasjonaliteter.

Barnas orgelfest

Barnas orgelfest er et tilbud til barn i alderen 6 - 12 år som spiller eller har lyst til å bli kjent med orgelet som instrument. Kurset arrangeres under Bodø internasjonale orgelfestival (BIOF)